Έβαλε Ένα Καλαμάκι Σε Μια Μπανάνα… Η Συνέχεια Θα Σας Ενθουσιάσει! 8 Απίστευτα Κόλπα -ΒΙΝΤΕΟ

Οι μπανάνες είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Και γιατί όχι; Είναι ένα πολύ βολικό σνακ που έρχεται στο δικό του περιτύλιγμα – απλά ξεφλουδίζετε και τρώτε. Και τί γίνεται με τις φλούδες; Οι περισσότεροι από εμάς τις πετάμε στα σκουπίδια, αλλά ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε αυτό.

Όπως θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί, οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμες για διάφορα πράγματα γύρω από το σπίτι…

1. Για Λευκά Δόντια

Μπορείτε να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά, τρίβοντάς τα τακτικά με την εσωτερική πλευρά της φλούδας μπανάνας. Εάν το κάνετε αυτό για αρκετές εβδομάδες, να είστε σίγουροι ότι θα παρατηρήσετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

2. Γεμιστές Μπανάνες

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από την άκρη της μπανάνας και καρφώστε ένα καλαμάκι στο μαλακό, βρώσιμο μέρος. Στη συνέχεια, κρατήστε τον αντίχειρά σας πάνω στο άνοιγμα του άλλου άκρου και τραβήξτε το αργά προς τα έξω. Η πίεση θα προκαλέσει το τράβηγμα της μπανάνας προς τα έξω, σχηματίζοντας ένα κενό στο κέντρο της.

Έπειτα, μπορείτε να γεμίσετε το κενό με ζεστή μαρμελάδα, μερέντα, μέλι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Αυτή είναι λιχουδιά!

3. Γυαλίστε Τα Δερμάτινα Παπούτσια Σας

Εάν δεν έχετε γυαλιστικό παπουτσιών στο σπίτι και πρέπει να φρεσκάρετε τα δερμάτινα παπούτσια σας, απλά τρίψτε τα με την εσωτερική πλευρά μιας φλούδας μπανάνας και σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

4. Γυαλίζει Ασημικά & Κοσμήματα

Αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως με τα δερμάτινα παπούτσια. Απλά τρίψτε τα με μια φλούδα μπανάνας και δώστε τους λάμψη σκουπίζοντάς τα στο τέλος με ένα στεγνό πανί.

5. Διατηρήστε Τις Μπανάνες Φρέσκες

Μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες πιο φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βάζοντάς τες στο ψυγείο. Η φλούδα τους θα γίνει μαύρη μετά από λίγο, αλλά το εσωτερικό τους είναι ακόμα τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που τις αγοράσατε.

6. Ανακουφιστείτε Από Τους Ερεθισμούς Του Δέρματος

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενόχληση που προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά και από άλλους ερεθισμούς του δέρματος, τρίβοντας την εσωτερική πλευρά μιας φλούδας μπανάνας πάνω τους.

7. Θεραπεία Για Την Ακμή

Οι φλούδες μπανάνας είναι επίσης καλές για δερματικά προβλήματα όπως η ακμή. Και πάλι, τρίψτε απλά την εσωτερική πλευρά της φλούδας στην πληγείσα περιοχή για εκπληκτικά αποτελέσματα.

8. Λίπασμα Για Τα Φυτά

Βάλτε μερικές φλούδες μπανάνας σε ένα δοχείο και γεμίστε το με νερό. Οι φλούδες θα εμπλουτίσουν το νερό με θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως λίπασμα για τα φυτά σας.

Βεβαιωθείτε ότι οι φλούδες είναι πλήρως καλυμμένες με νερό και ότι απομακρύνετε τις παλιές φλούδες προσθέτοντας νέες, για να αποφύγετε τη μούχλα.

Το ιδανικό βέβαια είναι να χρησιμοποιήσετε βιολογικές μπανάνες, οι οποίες δεν έχουν ψεκαστεί με συνθετικές, τοξικές, χημικές ουσίες!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές, αλλά και άλλες συμβουλές, στο βίντεο που ακολουθεί…

Είναι πάντα εκπληκτικό να βλέπετε πώς τα πράγματα που συνήθως πετάμε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τόσους, πραγματικά χρήσιμους σκοπούς. Έτσι, την επόμενη φορά που θα απολαύσετε μία μπανάνα, κρατήστε οπωσδήποτε τη φλούδα – υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με αυτήν!

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: cleverly.me

Άλλες Πηγές: flickr.com / youtube / pinterest1 / pinterest2 / pinterest3 / pinterest4 / pinterest5 / pinterest6

ΠΗΓΗ: http://www.truelife.gr/evale-ena-kalamaki-se-mia-banana-i-synechia-tha-sas-enthousiasi-8-apistefta-kolpa-vinteo/